Zelfliefde, waar is dat nou eigenlijk goed voor?

zelfliefde lichter leven In het verre verleden was de quote van Charlie Efford “Je kunt niet voluit van een ander houden totdat je de liefde voelt voor jezelf.” slechts woorden voor mij. Een ervaring gaf het een diepere betekenis. Tijdens een moeilijke periode startte ik met mijn Ware Zelf ontdekkingsreis, mijn reis naar zelfliefde, mijn reis Ware Zelf liefhebben.

Een aantal jaren kreeg ik te maken met een zware donkere gebeurtenis. Ik kreeg een diep verlangen dat het de hoogste tijd is voor een zo snel mogelijke verandering in mijn leven. Deze onsmakelijke gebeurtenis in mijn leven is het zaadje geweest voor transformatie. Het maakte ruimte voor liefde in het bijzonder zelfliefde. En ook heeft het mij geleerd in de oerkracht van liefde te komen staan.

Bewust Onstspan Moment
Voor je verder leest neem even een bewust ontspan moment …. Adem in door je neus en adem langzaam uit door je mond. Doe het een paar keer bijvoorbeeld 3 á 5 ademhalingen.

Sta nu even bewust stil waarmee jij zelfliefde associeert. Mijn associatie met zelfliefde was egoïstisch en egocentrisch.

Innerlijke weerstand?
Als je weerstand voelt bij het lezen of horen van het woord “zelfliefde of eigenliefde” stel één van de vragen of beide hieronder aan jezelf.

 • Wat is de oude pijn dat ervoor zorgt dat ik zo reageert?
 • Welke gedachtekronkel (beperkende overtuiging) schuilt hierachter?

De diepere betekenis van deze woorden “je kunt niet voluit van een ander houden totdat je de liefde voelt voor jezelf” drongen pas tot mij door op het moment ik de liefdesenergie zo natuurlijk vrij door mijn lijf voelde stroomde. Mijn ogen gingen stralen en ik zette een brede glimlach van blijdschap op mijn gezicht. Het was een aha! moment (zelfinzicht) voor mij.

Stap voor stap doorbrak ik de opgebouwde muur. De liefdesenergie voelde ik stromen door mijn hart. Ik zette de deur van mijn hart volledig open. Door het openen van mijn hart voelde ik mij vrijer, blijer en gelukkiger.

Het ontwikkelen van zelfliefde is voor mij een magische ervaring dat mijn leven enorm heeft veranderd. Ik werd aardiger tegen mezelf en anderen. Liefde voor mezelf te voelen maakte het zo makkelijk om alle delen en rollen, zowel de donkere als lichte, van mezelf volledig te omarmen en accepteren. Liefhebben mijn Ware Zelf is een ontdekkingsreis en een work in progress (lopende werkzaamheden).

Zelfliefde, waar is dat nou eigenlijk goed voor?

Waarom is het hebben van zelfliefde zo belangrijk?
Lief zijn voor jezelf kent vele voordelen:

 • je hebt meer begrip en compassie voor jezelf en anderen
 • je geeft jezelf meer aandacht
 • je behandelt jezelf met respect, zachtheid en vriendelijkheid
 • je verhoogt veer-, mentale- en emotionele kracht
 • je hebt een diepere verbinding met jezelf en anderen
 • je gaat meer positief over jezelf denken en praten
 • je voelt je vrijer, blijer en gelukkiger
 • je gezondheid krijgt een enorme boost
 • je leeft vanuit je hart: diep van binnen voel je dat het jouw pad is

Hoe gaat het écht met je? Ben je bereid NU bewust naar jezelf te kijken.
Doe eens rustig aan, keer naar binnen en VOEL hoe het daadwerkelijk met je gaat.

Hoeveel houd je van jezelf?
Welk cijfer geef jij aan jezelf hiervoor op de schaal van 1:10 (1 betekent helemaal niet en 10 betekent absoluut heel veel)

PS: Deel dit bericht voor het verspreiden van de boodschap zacht en vriendelijk te zijn voor jezelf en anderen.

PS: Wil je meer inspiratie hebben? Volg mij op @Oerzelfliefde?

0 Shares