Wat ondersteunt de herstel van de liefde voor jezelf?

Weten dat het liefhebben van jezelf belangrijk is voor je welzijn en dat het een positief effect heeft op je relaties, betekent nog niet dat je weet HOE je dat MAG doen. Ik heb het over vinden van de pure zuivere liefde in jezelf. En weer in verbinding met je innerlijke onvoorwaardelijke liefde te komen. Het verhogen van je liefdesbewustzijn.

Hoe kun je werken aan zelfliefde? Hoe kan je groeien in zelfliefde?
Hieronder enkele gouden tips.

  • Bewust kiezen voor liefde

Maak bewust de keuze te leven in liefde. Stel je voor dat de liefde een boom is. Om te groeien hebben de wortels water nodig. De wortels vinden hun weg in de liefdevolle aarde. Ze worden krachtiger, zetten zich uit en gaan nog dieper de aarde in.

  • Bewust vertragen is bewust een pauze nemen

Doe het eens rustig aan. Als je versnelling op 5 staat brengen het naar 1 of sta bewust stil. Even geen deadline. Doelloos bezig zijn. Wees bewust van wat je stress geeft en waar krijg jij positieve energie van. Creëer hiermee de balans in je dagelijks leven, tussen werk en privé.

Onderneem activiteiten ter ontspanning zoals luisteren naar ontspannende muziek, wandelen in de natuur, ademhalingsoefeningen, iets creatiefs, (vrij) dansen. Met vrij dansen bedoel ik dat jij je lichaam uitnodigt de bewegingen van je lichaam te volgen zonder het aan te sturen.

  • Mentale kracht ontwikkelen

Het trainen van een positieve mindset. Observeer en onderzoek je stress veroorzakende gedachten.  Doorbreek je stressvolle negatieve gedachten. Zet je drukke kletsende apenbrein aan het werk door je aandacht te richten op je ademhaling. Verander je negatieve gedachten in positieve gedachten. Observeer en onderzoek de veranderingen die het brengt in je gemoedstoestand en ook in je energiehuishouding. Hercreëer je beeld van de wereld.

  • Open je hart en geef liefde aan jezelf

Maak weer verbinding met je fysieke hart. Luister naar je kloppende hart dat onvoorwaardelijk blijft kloppen. En maak ook contact met je energetische hart. Onvoorwaardelijke liefde stroomt door een open hart. Metta-meditatie, dankbaarheid oefeningen, omarmen van je emoties en angsten, lach eens tegen jezelf, geef jezelf een compliment, accepteer jezelf volledig. Hercreëer je zelfbeeld.

  • Bewust voelen

Maak gebruik van de transformerende kracht van liefde. De eerste stap is durven te VOELEN. Oude pijn in de ogen aankijken en de confrontatie aangaan. Deze oude pijn te transformeren in liefde.

Iets weten is nog niet ervaren.
Iets doen is leren.
Leren is ontdekken dat is groeien.

zelfliefde lichter levenGROEIEN in zelfliefde is

  • je grenzen kennen en kunnen aangeven
  • jezelf volledig omarmen
  • hulp durven vragen en aanvaarden

Wil je groeien in zelfliefde? Verlang jij te leren jezelf lief te hebben? Welke keuze maak jij vandaag: groeien of krimpen?

Klop je hart NU in je keel? Pas de ‘5 seconden regel’ toe en neem dan nu contact met mij op. Dan maken we een afspraak om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een bakje koffie  en een koekie voorafgaand een 1-op-1 coachsessie(s). Ik ondersteun je graag.

Wees lief voor jezelf en zorg goed voor jezelf. Je verdient het en je bent het écht waard!

PS: Deel dit bericht voor het verspreiden van de boodschap zacht en vriendelijk te zijn voor jezelf en anderen.

PS: Volg je mij al op @Oerzelfliefde?

0 Shares