• Jennifer Ronoreso

    De donkere nacht is mijn wake-up call naar
    Ware Zelf liefhebben

RouwRoute transformatiecoach zelfliefde lichter leven Coach voor mannen na verlies

In de zomer van 2011 werd ik weduwe

Het verlies van mijn man heeft voor een enorme verandering in mijn leven gezorgd. Tijdens mijn eigen RouwRoute heb ik heel veel ervaren, gevoeld en geleerd over wie ik ben en wat belangrijk is in mijn leven. Dat leidde tot mijn praktijk Oerzelfliefde waarin ik mannen (en ook vrouwen) in hun RouwRoute begeleid, die te maken krijgen met verlies door overlijden of scheiding.

Aan het begin van 2011 kreeg mijn partner gezondheidsklachten. Na een aantal maanden van diverse onderzoeken kregen wij het bericht dat hij primaire leverkanker had en ongeneeslijk ziek was. De lichamelijke veranderingen waren in snel tempo zichtbaar. Zijn gewicht nam af, zijn gezonde huid werd gelig, hij werd snel moe en de laatste dagen van zijn leven kon hij niet meer praten.

Mijn man overleed vijf dagen na mijn verjaardag

Wij bezegelden onze liefde met een huwelijk. Het was een dag met een dikke gouden rand die een fantastische herinnering werd. Binnen een paar weken veranderde mijn burgerlijke staat van gehuwd naar weduwe. Plots stond ik er alleen voor en voelde ik me ook écht alleen en onbegrepen.

Ik moest de begrafenis regelen, de administratieve rompslomp verzorgen en de zorg en opvoeding van onze 4-jarige zoon. Het combineren van privé en werk was zwaar: slaaptekort, de druk om op tijd thuis te zijn, koken, de huishouding, oppas regelen en werken om de rekeningen te kunnen betalen.

Alles ging in een stroomversnelling met turbulente gevolgen.

Ik leek nauwelijks de tijd te hebben om te ademen.
Ik nam niet eens de tijd om stil te staan bij wat er gebeurde. Na de begrafenis ging mijn leven gewoon door, geen tijd om te rouwen. Welke weduwe of weduwnaar herkent dit niet?

Het kwam erop neer dat ik wegvluchtte voor de pijn van het verdriet door simpelweg een masker op te zetten en mij daarachter te verschuilen.

Het onbeschrijfelijke gevoel van boosheid, mijn somberheid, de oplopende irritaties en prikkelbaarheid, zorgden voor nare ruzies met anderen. Ik verloor heel snel mijn geduld, ook naar mijn zoon.

Op een dag moest ik toegeven dat ik mentaal oververmoeid was en geheugenproblemen had. Toen ik het huis van een vriendin niet meer kon vinden, moest ik vaststellen dat ik letterlijk en figuurlijk de weg kwijt was. Maar op haar vraag of ik hulp nodig had, zei ik “nee, hoor” en “alles gaat goed” met mijn masker stevig op z’n plek.

Wake-up call

Een paar maanden na het verlies van mijn partner, was ik nog zó verdoofd dat zelfs het fantastische bericht dat ik tante was geworden, niets met me deed. Ik, gevoelsmens Jennifer, was volledig verdoofd!

Dit was de druppel die ervoor zorgde dat ik op zoek ging naar professionele hulp bij rouwverwerking. Ik was er klaar voor om de muur die ik in mijn overlevingsstand had opgebouwd om de pijn en het verdriet buiten te sluiten, voor eens en altijd af te breken.

Door heel oprecht naar mezelf te kijken en de confrontatie aan te gaan, besefte ik dat ik al jaren niet echt lekker in mijn vel zat en dat ik ver mijlenver afstond van wie ik werkelijk ben. Een pijnlijke conclusie. Ik had de keuze om in deze situatie te blijven hangen en slachtoffer te blijven of het heft in eigen hand te nemen en te genieten van mijn leven. Een leven dat ik zélf kan creëren die bij mij past.

Het verlies van mijn man werd de aanleiding tot een levensverandering. En met mijn zoon als drijfveer, raakte ik enorm gemotiveerd om eerst de relatie met mezelf te herstellen, voordat ik überhaupt een relatie met iemand anders aan wilde gaan. Ik verlangde enorm te ontdekken wie ik ben. En ook te leren liefhebben mezelf en anderen vanuit pure liefde.

Deze keuze heeft mij veel meer innerlijke rust en balans in mijn leven opgeleverd. Na de intense tegenslag en moeilijke donkere periode, kreeg ik weer veerkracht en een positieve mindset. De relaties met de mensen om mij heen werden  liefdevol en betekenisvol en ik kreeg een liefdevolle betekenisvolle gelukkige relatie met mijn huidige geliefde, nu alweer een aantal jaren. Op 19 juli 2021 hebben wij het JA-woord tegen elkaar gezegd in het bijzijn van familie en vrienden bij strandpaviljoen Zoomers.

De donkere nacht is mijn wake-up call naar mijn Ware Zelf liefhebben. Het maakte mij sterker en krachtiger. Ook leerde ik mezelf kennen en begrijpen. Durfde (weer) te voelen en te kijken naar mijn innerlijke wereld. Daarnaast ontdekte ik mijn authentieke passie(s). Ik heb genoten van mijn Ware Zelf ontdekkingsreis.

Rouwen is eigenlijk een natuurlijk proces van loslaten.
Hierin is te vinden: jouw innerlijke transformatie, je kracht, jouw innerlijke genezing en heling, je groei en bloei.

Transformatiecoach lichter leven

De transformatie die ik heb ondergaan is ongelooflijk!

Het heeft ook geleid tot een grote verandering qua werk: van office manager naar voelende coach en trainer. Ik inspireer je, motiveer je, daag en nodig je uit het leven te creëren zoals jij het wilt vanuit liefde, zachtheid en vriendelijkheid.

Voor mij is het eervol je te mogen ondersteunen en begeleiden in moeilijke tijden. Zodat je op een natuurlijke manier opkrabbelt, leert omgaan met je emoties, gaat genieten van het leven en zin hebt in de toekomst. Je zit lekker in je lichaam!

Herinner je dat je liefde bent. Laat je raken in je hart.
Voel het leven in en door je heen stromen. Geniet en lééf.

Mijn missie is je te herinneren dat je liefde bent. Durf meer en meer bewust open te staan voor de energiestroom van Universele Liefde om die te verspreiden in de wereld.

Mijn visie is dat iedereen de liefde en de kracht in zich heeft om zo een liefdevollere wereld te creëren.

Dan nog dit

Ik kwam ter wereld in 1974 te (Paramaribo) Suriname. Mijn kinderjaren bracht ik door op het platteland terwijl ik opgroeide met een dominante ouder. Aan het buitenleven en de gezonde, natuurlijke voeding heb ik mooie herinneringen. In 2002 verhuisde ik naar Nederland. Daarna heb ik een jaar of twee aan de kust van België (Nieuwpoort) gewoond en vervolgens keerde ik na een verbroken relatie terug naar Nederland. Ik kreeg een nieuwe relatie en werd in 2007 moeder van een zoon. Ik vind het mega leuk om te (rond)reizen, (latin)dansen, koken, lachen (humor) en gezelligheid te beleven, in de natuur te zijn (strand, bos en duinen), lezen en ook alleen te zijn (stilte en rust).

Wat is nou echt typisch Jennifer?

Authentiek, liefdevol, enthousiast, open, betrouwbaar, luisterend oor, sociaal, lachen en humor, leergierig (eager) en nieuwsgierig.

(met dank aan mijn familie, vrienden en collega’s.)