Wanneer is het rouwen voorbij?

Als je een zaadje plant en het water geeft bestaat een grote kans dat dit zaadje tot bloei komt.

Het zaad is een wens die ik vorig jaar hebt geplant, een e-boek voor rouwenden. Een wens die ik vrij heb laten stromen in ontspanning, dankbaarheid en liefde. Ik heb deze wens liefde en aandacht gegeven. Het Universum deed de rest. Ik kende de titel en inhoud nog niet. Maar ik verwacht wonderen. Ik laat mij verrassen. Ik kies ervoor om geduldig te zijn en dat is een uitdaging op zichzelf.

HOE?

Door het over te dragen aan het Universum. Oh, wat kan het een pittig avontuur zijn als je faalangst hebt en onzekerheid boven komt drijven, om dan het geloof te hebben dat alles mogelijk is. Dat magie bestaat. Geloof hebben in mezelf en dat ik goed genoeg ben. Maar ik mag er zijn. Al het goede, ten goede van ons allen, komt op het juiste perfecte moment.

Mijn wens komt in vervulling deze zomer. De titel van mijn e-boek is RouwRoute, van Rouwen naar Genieten. Hierin deel ik het verhaal van mijn eigen RouwRoute en de opgedane kennis van de afgelopen 9 jaren. Neem niets klakkeloos van mij aan. Onderzoek of het klopt door zelf te experimenteren.

RouwRoute, van Rouwen naar Genieten

De RouwRoute is een reis die je wat houvast geeft na dat slagveld, die intense verlieservaring (bijvoorbeeld overlijden of echtscheiding). Een tocht die je in contact brengt met je innerlijke belevingswereld. Bewust te zijn van je innerlijke ervaring en te leren verwelkomen wat er binnen in je gebeurt, in plaats van je te verschuilen achter andere zaken dan het voelen.

Stilstaan bij doemscenario-gedachten die van invloed zijn op je gevoelens. De trip je bewustzijn te verruimen met als resultaat een ander perspectief te krijgen, je kijk op de situatie te veranderen en je open te stellen voor andere manieren van reageren. Weer (droom)wensen te hebben en te genieten van de rest van je leven op deze aardbol.

Emoties

Het doorvoelen van je emoties helpt om je pijn en verdriet te helen en te transformeren naar liefde. Ja, het is potverdorie beangstigend en confronterend die emoties toe te laten.

O o o zo verschrikkelijk moeilijk kan het toch zijn!

Rouwen lichter levenHet is veel makkelijker om ze de rug toe te keren en weg te hollen, maar op den duur halen ze je wel in. Voor mij zijn er echter geen goede of slechte of positieve of negatieve emoties. Emoties zijn gewoon boodschappers die je iets te vertellen hebben.

De mensen die ons triggeren om “negatieve” emoties te voelen.
Emoties zijn boodschappers. Ze zijn boodschappers voor het ongenezen deel van ons wezen.
~ Teal Swan ~

Wanneer is het rouwen voorbij?

Een vraag die ik geregeld krijg en hoor is “Wanneer zijn deze pijn en dit verdriet, het rouwen, voorbij?”

Vanuit mijn eigen ervaring sprekend: het is een reisroute die je mag bewandelen door ups-and-downs op verschillende lagen. Het is een reis waarin je met vallen en opstaan door het leven gaat, vragen stelt en keuzes maakt, andere perspectieven opdoet en inzichten krijgt.

Rouwen is een innerlijke tocht: je gaat naar binnen, naar het openen van je hart, waar je (dikke) muren die je om je hart hebt gebouwd ter bescherming neerhaalt, vanuit zachtheid en vriendelijkheid naar jezelf toe. En vanuit die plek, van binnen, ga je (door)voelen wat leidt tot een leven in vrijheid dat je diep van binnen voelt, een lichter bewuster leven.

Je herstelt, geneest en bevrijdt jezelf. Waardoor je volstroomt van dankbaarheid voor dit leven. Voor mij voelde het aan als een wedergeboorte en het leek er ook op dat ik weer op mijn zielslevenspad was gekomen. Deze verlieservaring heeft mij her-innerd dat ik liefde ben en dit te herinneren is voor mij een mega waardevol geschenk dat het leven mij heeft gegeven.

De vragen die jij jezelf kan stellen is: “Wie ben ik?” en “Waarom ben ik hier?” en “Wat heb ik hier op deze aardbol te doen?”

Laat tragische pijnlijke gebeurtenissen je niet bang maken. Je kunt er boodschappen en/of levenslessen voor jou in vinden.

Je hebt een vrije wil om te kiezen. De keuze is aan jou.
Weet je lieve jij, de RouwRoute mag je samen doen als je durft ervoor te kiezen. Het mag. Gun het jezelf en/of je kinderen.

Interesse? Nieuwsgierig? Zoekende?
Wil je je laten inspireren en motiveren?
Wil je op ontdekkingsreis?

Download dan hier mijn e-boek RouwRoute, van Rouwen naar Genieten.
Moge het je in beweging brengen te LEVEN. Het mooiste leven ontvouwt zich aan je zodra je de controle over het leven vrij laat stromen in ontspanning, kalmte, dankbaarheid en liefde. Laat je weten wat je ervan vindt?

Zou je deze e-boek RouwRoute willen delen?
Op deze wonderbaarlijke wijze kan je mij en een andere helpen om liefde te sturen en te geven naar degene die op dat moment écht troost en steun nodig heeft in een donkere periode van hem/haar leven.