Wat zou het je opleveren als je om hulp zou vragen op lange termijn na verlies?

Je vrouw is van je weggerukt. Je blijft achter met kind(eren) op jonge leeftijd Je gaat vrij snel weer naar het werk en daarnaast ben je heel druk met het draaiende houden van je gezin. Je doet al het mogelijke om alles op orde te houden. Je hebt chronische stress met alle gevolgen van dien.

Wat kost jou te vluchten voor verdriet na verlies?

In snel tempo probeer je het leven op te pikken en je draai te vinden. Je gaat relaties aan die vooral gericht zijn op het vullen van een leegte of vervangen wat je verloren had. Soms weet je op voorhand dat de nieuwe relatie niet lang gaat duren, zodat je niet hoeft te hechten of geen pijn hoeft te voelen bij het beëindigen van deze relatie. De kinderen hebben elke keer te maken met een andere relatie in je leven. Heb je je kinderen gevraagd wat ze hiervan vinden?

Slaappillen “helpen” je om in slaap te vallen dag in en dag uit, maand in en maand uit, jaar in en jaar uit. zonder te beseffen dat je constant voor het verlies blijft vluchten. Je vindt het verschrikkelijk om alleen te zijn. Als ervaringsdeskundige weet ik wat je voelt.

Chronische stress
Bij het verlies van een dierbare wordt het stresssysteem ingeschakeld. Wij weten niet of staan er niet bij stil dat chronische stress je brein en je lichaam flink aantast.

Je kan een voetbal keihard onderwater blijven duwen met alle kracht. Er komt een punt dat je krachten afnemen. Wat gebeurt er met die voetbal die je zo koste wat kost wegduwt en je uitgeput raakt? Ja, het schiet met een harde knal naar boven.

Het gevolg van chronische stress is dat het je zo wat op alle vlakken problemen krijgt bijvoorbeeld door een burn-out, depressie, financiële problemen, fysieke klachten en negatief denken. Je gaat kwakkelen met je gezondheid. Herken je dit?

Het belangrijkste is dat je het onderkent en niet bang bent hulp te zoeken. Daar heb je best lef voor nodig maar het zal je heel goed helpen je leven weer op orde te brengen en je zal voor je omgeving weer herkent worden. Je komt terug uit een dal en ik help te de top weer te bereiken!

DURF JIJ ANDERS TE GAAN LEVEN? WAT ZOU HET JE OPLEVEREN?

De hersenen en het lichaam zullen herstellen als je het nodige doet door bijvoorbeeld goede rouwverwerking met ondersteuning en een stabiele sociale omgeving. In mijn blog “Je energie opladen” geef ik tips voor meer ontspannen leven, meer rust, meer energie en balans in je leven.

Belangrijk is het durven om hulp te vragen van een professional die helpt met het doorleven van de emoties en gevoelens. Een coach die weet wat je voelt en doormaakt. Ik heb alle begrip dat de eerste stap lef en moed van je vraagt.

Stel dat je nu niet in actie komt, dan sta je over een jaar nog precies op dezelfde plek als waar je nu staat. Je problemen zijn 5 maal verdubbeld. Zorg dat je geen spijt krijgt. Gooi het roer om en kom in actie.

NEEM HET REGIE weer IN EIGEN HANDEN!
JE LEVEN IS WAARDEVOL. LEEF IN OVERVLOED aan GELUK!!!

Boek hier je gratis consult gelukkig zijn na verlies of is er nog iets onduidelijk of heb je enkele vragen? Neem contact met me op. Dat kan via een e-mailbericht info@oerzelfliefde.nl of vul het contactformulier in. Ik ondersteun je graag!