Liefdevol angsten omarmen

In de zomer van 2020, een dag na mijn verjaardag, hebben wij “ja” gezegd tegen een gevonden piepjong Siamese kat uit Bretagne. De dierenarts maakt een schatting dat de kat ongeveer 2 maanden oud is. Wij gaven hem de naam Anwell Biru. Op de dag met volle maan in december vorig jaar, een paar dagen voor de kerstdagen, was het een dag dat de zon flink scheen. Mijn man gaat naar buiten om wat klusjes te doen. Anwell Biru kreeg de kans van hem om met hem mee te gaan naar buiten.

Angsten

Voor ons is het de eerste keer dat wij naar bed gaan zonder dat de kat in huis is. Het is koud buiten. De kat is dat niet gewend. De volgende ochtend en middag is er nog geen enkele spoor van onze kat te bekennen. Het gemis van onze kat is erg aanwezig zowel bij mijn gezin en mezelf. De tranen stromen over mijn wangen. Ik heb stressgedachten, gevoelens en emoties. Ik weet dat mijn gedachten gekoppeld zijn aan mijn emoties en mijn hart. Dat wil zeggen mijn stressgedachten hebben invloed op hoe ik mij voel. Ik heb een keuze. De opkomende emoties en de verbinding met mijn hart, houd ik het open of gesloten. Mijn man en ik nemen enkele momenten onze gedachtestroom, gevoelens en emoties met elkaar te delen. Het lucht enorm op om het te uiten.

Ik pas de procedure van negatieve gedachten en onmacht toe. Deze gebeurtenis bracht in mijn volle bewustzijn diverse angsten. In het bijzonder de verlatingsangst die ik heb. Dat blijkbaar is ontstaan uit de stressgedachte “Ik ben zo vaak verlaten dat het pijn doet!”. Verder ook nog de angst van het kwijtraken van een dierbare persoon en dier. De keuze die ik bewust hebt gemaakt is om deze angsten liefdevol te omarmen en te gaan onthechten. Ik geloof in de kracht van zelfheling.

Na 3 nachten klopte een vrouw eind ochtend aan onze deur en zegt dat ze onze kat heeft gezien. Samen ga ik met haar naar het pad. Wij kijken in het eerste deel van het pad zonder resultaat. Ze neemt afscheid van mij en excuseer zich nog dat ze valse hoop geeft. Het klinkt misschien gek in je horen, maar ik voelde bij mezelf een innerlijke rust en vrede. In de andere richting van het pad liep ik na haar te hebben bedankt. Links van mij op het pad is een sloot en rechts de huizen. Op een vensterbank kijk ik recht in de ogen van onze kat. Mijn hart maakt een vreugde sprong.

Ontdekken is groeien
Wat heb ik uit deze gebeurtenis ontdekt over mezelf? Angsten die ik heb.
In de kern ben ik deze angsten niet. De tijd is voor mij aangebroken om de beerput van angsten binnen te stappen. Ik maak de sprong in de beerput.

Bewust kies ik ervoor om de opkomende angsten één voor één liefdevol in de ogen aan te kijken. Deze angsten laat ik liefdevol en in dankbaarheid los. Dit doe ik aan de hand van een meditatie visualisatie en spreek intenties uit die ik heb geleerd van mijn leraar Altazar. Tjonge… het is nogal een waslijst ontdek ik.

  • Angst niet goed genoeg te zijn
  • Angst om te baren
  • Verlatingsangst
  • Angst voor het kwijtraken van dierbaren
  • Faalangst: falen het leren van mijn levenslessen
  • Angst niet er voldoende te zijn voor anderen
  • Angst dat ik niet doe wat ik zielsgraag wil doen
  • Angst om het niet behalen van mijn zielsdoel/-missie

Heel met liefde
Dit geeft mij enorm veel innerlijke rust en vrede. De liefdesenergie krijgt de ruimte om vrij te stromen. Het voelt alsof er nu veel meer liefde en licht ruimte krijgt om te stralen naar buiten.

Lichter leven betekent voor mij een zelfbewuster en gelukkiger leven leiden op mijn eigen manier. Mijn Ware Zelf te ontdekken en er dichtbij te blijven. Voor mij is het doen wat ik zielsgraag wil doen. Het beste uit mezelf te halen en in het bijzonder eerlijk naar mezelf te kijken.

Mezelf Liefhebben betekent voor mij dat ik mezelf volledig omarm. Zowel de angsten die ik heb als mijn moedige daden. Naar aanleiding van deze gebeurtenis en zelfhelingproces van de afgelopen twee weken heb ik een meditatie visualisatie Liefdevol angsten omarmen ontwikkeld.

Bewust kiezen
* Welke keuze maak je nu: leven in liefde of leven in angst?
* Wil je lichter leven? Wil jij je angsten liefdevol omarmen?

Vraag nu de meditatie visualisatie Liefdevol angsten omarmen aan. Vul het contactformulier in en bij het veld “je bericht” de tekst “liefdevol angsten omarmen”. Ik neem het juiste moment contact met je op voor een (online) afspraak. Je investering is € 7,77 (vrijgesteld van BTW). Duur is ongeveer 30 á 45 minuten.

Gun jezelf een bewuster gelukkiger leven te leiden! Wees moedig en ontdek je drijfveer te kiezen voor liefde.

PS: Deel dit bericht voor het verspreiden van de boodschap zacht en vriendelijk te zijn voor jezelf en anderen.

PS: Volg je mij al op @Oerzelfliefde?