Bewust kiezen voor jezelf

De eerste stappen zijn gezet in het nieuwe jaar. Voor jou en mij een nieuw begin. Kansen en mogelijkheden die als geschenk zijn ingepakt. Het is aan ons om het geschenk open te maken. Mijn eigen ritueel aan het eind van een jaar is om bewust te vertragen. Bewust stilte momenten plannen in mijn agenda voor zelfreflectie. Ik stond dit keer stil bij vorig jaar en over de periode van de afgelopen 10 jaar.

Kwijtraken van jezelf

Je hebt grote honger naar liefde en waardering van anderen. Het sterk verlangen geliefd te zijn bij anderen. Een (hoog)gevoelig persoon die te maken heeft met perfectionisme, faalangst en de enorme drang door te zetten met een intens verlangen betekenisvol te zijn. Koste wat kost, jezelf voorbij lopen!

Gebrek aan zuivere gezonde zelfliefde kan voor veel moeilijkheden zorgen zoals in alle bochten wringen om liefde te krijgen van anderen en/of flink over je grenzen gaan. En het heeft gevolgen op het dagelijks leven. Enkele voorbeelden zijn burn-out, paniekaanvallen, oververmoeidheid en ook emotionele- en lichamelijke klachten. Uiteindelijk geef je eerlijk toe dat je jezelf bent kwijtgeraakt.
 
Bewust kiezen voor jezelf
Ik heb bewust de keuze gemaakt te leren mijn ware zelf lief te hebben. Een ingrijpende levensgebeurtenis deed mij vertragen. Ook stopte ik met de ratrace en stelde mezelf 2 vragen:
  • Wie ben ik?
  • Wat wil ik leren?

Het antwoord dat ik gaf was “Ik ben liefde. Ik wil leren mezelf lief te hebben en anderen.”

Hieronder lees je een zeer korte versie van mijn Ware Zelf ontdekkingsreis. Een ontdekkingsreis naar zelfliefde en het verhogen van mijn (zelf)liefdesbewustzijn.

Optimaliseer jezelf
Sinds eind 2011 stond in teken van zelfontwikkeling. Ik ging van start met het vinden van mijn Ware Zelf in lijn met het doel van mijn ziel na het overlijden van mijn man. Het is mijn “Ware Zelf ontdekkingsreis”. Stap voor stap maakte ik kennis met het lichaamsbewustzijn: bewust ontspannen, verbinding maken met mijn eigen lichaam, contact maken met mijn energie en startte met mediteren. Mentaal ging ik aan de slag met het voeden van mijn gedachtestroom met positieve gedachten. Ik leerde over de kracht van om compassie, dankbaarheid en zelfliefde te ontwikkelen. De groei en bloei van zelfbewustzijn vindt plaats.

Mijn hart ging weer open. De liefdesenergie kreeg opnieuw de ruimte vrij te stromen door mijn hart te openen. Vervolgens ging ik ook goed aan de slag met het helen en genezen van oude (emotionele) pijn. Het begon met mijn emotionele pijn te VOELEN. De confrontatie durven aangaan met en het accepteren van mijn schaduwkanten. Ik gaf mij over aan de helende transformerende kracht van de oorspronkelijke bron van liefde. Na elke transformatieproces voelde ik mij altijd een stuk lichter, letterlijk en figuurlijk.

Energie in beweging
Wees niet bang voor je emoties, energie in beweging. Het zijn net richtingsaanwijzers. Ze leiden je naar de oude emotionele pijn en angsten.  Als je daarvan bewust wordt dan transformeer je het. Oude emotionele pijn en angsten van mij transformeren is nog steeds lopende werkzaamheden dat op het juiste moment plaatsvinden. Wat is mijn motivatie dit te blijven doen? Anderen inspireren het ook te doen voor een liefdevollere lichtere wereld. Dat wij allemaal een gelukkiger leven mogen leiden!

Wat wil ik zielsgraag doen?
In het najaar van 2014 nam ik deel aan de 2-daagse “I Can Do It – inspiratiefestival” te Rotterdam met zowel Engelstalige als Nederlandstalige sprekers. Het was een weekend voor mezelf en kwalitatieve tijd met 2 dierbare vriendinnen.

De lezing “Leer mediteren in één dag” van Robert Bruggeman heb ik bijgewoond om inspiratie op te doen. Het mediteren was voor mij bekend terrein vanwege een 7 maanden meditatietherapie dat ik heb ondergaan nadat mijn leven volledig op z’n kop was. Het is zijn verhaal “In korte broek de Kilimanjaro beklommen in 48 uur” dat enorm veel indruk op mij gemaakt. Eveneens zijn woorden “wij gebruiken slechts 1% van onze potentie”.

Dat was het startpunt voor het ontdekken en het ontwikkelen van mijn potentie. Ik doorliep individueel het Lichter Leven programma. Zo ontdekte ik mijn passie voor coachen en trainen. Ik ondersteun en begeleid jonge (rouwende) mannen en vrouwen om weer te voelen,  zelfbewuster te zijn en zelfliefde te ontwikkelen. En kwam tot actie met een carrière switch van office manager naar transformatiecoach volgens de Bridgeman Methode, EFT Facilitator en coach voor mannen na verlies.

Waarom?
Ik heb het diep verlangen vele harten in het duister aan te raken en te verlichten, velen te laten ontwaken, velen in hun oerkracht van liefde te laten komen en staan.

Welke keuze maak jij vandaag?
* Je ware zelf liefhebben of je ware zelf afwijzen
* Je hart openen of sluiten

PS: Deel dit bericht voor het verspreiden van de boodschap zacht en vriendelijk te zijn voor jezelf en anderen.

PS: Volg je mij al op @Oerzelfliefde?

0 Shares