Dankbaarheid verhoog je vibratie van liefde en geluk

Dankbaarheid leidt tot Universele Liefde

Weet jij waar jij écht naar verlangt? Wat geef je nu écht vreugde?
Wat is nu écht belangrijk? Weet jij waar jij GELUKkig van wordt?

Op het moment heb je jouw leven helemaal niet op de rit. Het is een chaos en je weet niet waar te beginnen je leven weer op te pakken door de tragische verlieservaring (overlijden of echtscheiding). Waarom ik? Waarom gebeurt dit mij (nu weer)?

Met de dag merk je dat je verdrietiger, chagrijniger, prikkelbaarder wordt. De pijnlijke gebeurtenissen gaan steeds als een film aan je voorbij en je herbeleeft steeds veel angst. Je raakt er zo door van slag dat het enorm veel invloed heeft op je huidige leven, bijvoorbeeld dat je soms dagen niet kan werken. Zo verder leven vind je echt vreselijk!

Hoe verder?

Je hebt echt geen idee hoe nu verder, omdat jouw wereld stilstaat en je oriëntatie weg is. En je kan onmogelijk antwoord geven op de vragen hierboven. Verdoofd voel jij je door deze onwerkelijke gebeurtenis en je weet even niet meer wat te doen. Het kan ook zijn dat je je isoleert van anderen, omdat je denkt dat ze je pijn niet kunnen snappen of van mening bent dat ze het genoeg vinden. De behoefte en/of motivatie om anders naar je leven te kijken is ver te zoeken. Voor jou is het nu één zwarte diepe put of een lange donkere tunnel, zonder enig lichtpunt. Alles ervaar je als een moeten en als erg zwaar op je schouders!

Helaas kent het leven verlies en deze tragische ervaring kan best doodeng zijn. Diep van binnen weet je dat het leven mooiere dingen in het verschiet heeft, alleen wil je het die zonder je verloren geliefde beleven. Deze periode van verdriet en duisternis maakt je kwetsbaar. Wat je nodig hebt is heel veel steun of een ‘teken van boven’. Wat voor steun heb je nodig of wat is dat teken van boven?

Het leven hier op deze aarde is tijdelijk, dus mag je er met volle teugen van genieten. Om deze reden is het leven voor mij kostbaar… al kent het vele tegenslagen (super cliché, I know…) en het is aan ons om de kunst te leren hoe met deze tegenslagen om te gaan. Deze levensontdekkingsreis is voor iedereen anders en kent vele wegen.

Geluk voelen en veerkracht kweken

De tegenslagen in het leven zijn oneindige mogelijkheden om te leren. Zo zie ik het. En ik ontdekte dat alles begint bij je hart, bij jezelf. Bij de verbinding met jezelf, jezelf liefhebben. Een manier voor mij is om dankbaar te zijn voor wat ik heb. Dankbaarheid voelen voor wat je hebt is een magische manier om stil te staan bij de mooie, fijne, plezierige en liefdevolle gebeurtenissen in het leven zoals de eerste ontmoeting van je partner, jullie eerste kus, huwelijk, geboorte van jullie kind(eren) en nog veel meer.

Liefde en Geluk Lichter Leven

Liefde en Geluk is een staat van Zijn

Liefde is energie! Liefde bracht jullie samen en maakte je gelukkig. De taal die je sprak is Liefde en Geluk, omdat Liefde en Geluk in je huizen. Geluk is geen doel. Het is een staat van Zijn, doordat je het reeds in je bezit hebt. Ga deze taal weer spreken door dagelijks dankbaar te zijn voor wat je hebt. Dankbaarheid kost niets en kent vele voordelen.

Het resultaat

Magie van Dankbaarheid Lichter LevenJe kan voor super veel zaken dankbaar zijn. Het beoefenen van dankbaarheid help jou je aandacht te richten, je te focussen, op het positieve. Alles wat je aandacht geeft, groeit! Al snel zul je merken dat je je beter gaat voelen, veerkrachtiger wordt, geluk lacht je toe en je de liefde voelt stromen in je hart. Daarnaast doet het je anders kijken naar het leven. Het maximale effect bereik je door daadwerkelijk dagelijks dankbaarheid te beoefenen. Jouw liefde, geluk en veerkracht liggen in jou, dus het is aan jou om het naar boven te halen.

Het effect is dat je je beter gaat voelen en steeds meer redenen krijgt om dankbaar te zijn. Het zal een nieuw leven creëren dat je zelf kiest en je gaat gelukzaligheid ervaren. Liefde en Geluk stromen in elke cel van je lichaam en je leven. Met dankbaarheid toon je diepe pure liefde, begrip en compassie voor je geliefde, jezelf en anderen.

Hoe train je je dankbaarheid en dus liefde, geluk en veerkracht?

  1. Wees dankbaar, elke ochtend als je opstaat
  • Voor je uit bed stapt, bedenk drie dingen waar je dankbaar voor bent in gedachten of spreek ze uit, hardop of zachtjes.
  • En daarna: waarom je voor iets of iemand dankbaar bent.

Wees dankbaar voor je ’s ochtends opstaat, voor het morgenlicht, de nieuwe dag, je leven, je eten, je bed …
Je hebt genoeg redenen om dankbaar te zijn. Richt bijvoorbeeld ook je aandacht op je ouders of je kind(eren), familie of vrienden of je werk of je woning.

Begin met de zin “Ik ben dankbaar voor …….., omdat ….” (waarom?).

  1. Wees dankbaar voor je gaat slapen
  • Schaf een schrift, notitieboek of dagboek aan dat jou een mega warm goed gevoel geeft.
  • Schrijf hier drie dingen in op waar je dankbaar voor bent wat er deze dag is gebeurd. Het kan van alles zijn, groot en klein.
  • Doe het elke avond voor je naar bed gaat.

Geef alle aandacht aan je gewenste levenskwaliteit, die prachtige dingen in het leven waarnaar je intens verlangt.
Want wat je aandacht geeft groeit…
En wat heb je te verliezen? Ik zou zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet. Je hebt alleen maar te winnen.

Dankbaarheid Lichter Leven

Als je gelooft dat iets goed is,
en je doet het, dan heb je daar baat bij.
~ Abraham Hicks ~

Doe jij ook voor een week mee met dankbaarheid oefenen? Meld je aan voor de GRATIS online Dankbaarheid Training “de Magie van Dankbaarheid”

Wil je meer informatie en zelf onderzoek doen?

Ik kan je het boek en film The Secret (Rhonda Byrne) en het boek Vraag en het wordt gegeven (Esther en Jerry Hicks) aanbevelen. En wil je een stap verder gaan met experimenteren met dankbaarheid, dan kan je hiervoor gebruik maken van het werkboek The Magic (Rhonda Byrne).

Je kan mij volgen op mijn facebookpagina @Oerzelfliefde.
Deel je ervaringen op mijn facebookpagina. Laat me jouw #magievandankbaarheid moment zien! Hoe?

  1. Maak een foto, tag @Oerzelfliefde
  2. Gebruik #magievandankbaarheid

Ben benieuwd!

Heb je een vraag? Stuur mij een e-mailbericht naar info@oerzelfliefde.nl of vul het contactformulier in op mijn website.