Kun je innerlijke rust en (zelf)liefde ervaren nadat je iemand verloren hebt?

Bijna 10 jaar geleden heb ik met een zware intense verlieservaring te maken gehad. Op jonge leeftijd veranderde mijn burgerlijke staat van echtgenote naar weduwe en alleenstaande moeder. Alles ging in een stroomversnelling met turbulente gevolgen. Een onbeschrijfelijk gevoel van boosheid, verdriet en oplopende irritaties die ruzies veroorzaakten door mijn somberheid en prikkelbaarheid. Ik verloor heel snel mijn geduld, ook naar mijn zoon. Als je met verlies door overlijden of echtscheiding te maken krijgt, staat je (gevoels)leven compleet op zijn kop.

Open en eerlijk zijn
zelfliefde innerlijke rustDe gevoelens en emoties die opkomen kunnen zelfs zo heftig zijn dat je ze uit alle macht probeert te onderdrukken of weg te schuiven om jezelf te beschermen en/of te overleven, maar dat houd je niet eindeloos vol. Het ontkennen en onderdrukken van je gevoelens en emoties zorgt voor (over)spanning, burn-out, emotionele stress en fysieke klachten. Wees open en eerlijk naar jezelf toe. Weet je, ze horen bij je lichaam. Met je lichaam neem je ze waar en ze verlangen er gewoon naar vrij uit je te stromen. Je lijdt niet alleen zelf onder deze situatie, maar ook de relaties met anderen om je heen worden hierdoor beïnvloed.

Herstel de relatie met jezelf

Deze verlieservaring in mijn leven liet me de noodzaak zien eerst de relatie met mezelf te herstellen voor ik een nieuwe liefdesrelatie aan wilde gaan. Eerst de connectie te maken met mezelf op een dieper niveau en pas daarna met een ander.

Ik heb inmiddels geleerd om met behulp van zelfliefde de ergste pijn en het grootste verdriet te helen. Ook ervaar ik meer innerlijke rust, kan ik mijn eigen grenzen duidelijk aangeven en stellen, mijn fijngevoeligheid volledig omarmen en lukt het aangaan van relaties met anderen zonder mezelf compleet weg te cijferen, beter. Daarnaast versterkt het de liefdevolle verbinding met een ander.

Je leest veel over zelfliefde en toch heb je mogelijk geen idee wat zelfliefde echt is en wat voor gevoel het je geeft. De betekenis die ik geef aan zelfliefde, is dat het een avontuurlijke ontdekkingsreis naar binnen is, met al je highs en lows. De confrontatie aangaan met jezelf, zowel je lichte kant als je schaduwzijde. Vooral het laatste is een gigantische uitdaging. Het liefst vermijd je je eigen schaduwzijde, omdat deze te beangstigend is en wegkijken de makkelijkste weg. Ben jij bereid open te staan de relatie met jezelf te herstellen? Durf jij de moed te hebben en je angst te overwinnen?

“Ik leerde dat MOED niet de afwezigheid van angst was, maar de overwinning ervan. De dappere man is niet hij die niet bang is, maar hij die de angst overwint.” ~Nelson Mandela~

zelfiefde moed lichter leven

Door mijn eigen ervaring kan ik nu anderen in een vergelijkbare situatie helpen om ook bij de rust en de liefde in zichzelf te komen. Daardoor wordt alles anders en kan je weer met een gelukkig hart de toekomst tegemoet gaan en liefdevolle relaties ervaren.

Dit is wat een cliënte hierover zei:

“Door een langdurig gevoel van onveiligheid besloot ik naar Jennifer te stappen. Die stap was niet zo groot. Jennifer kende ik al van de Yoga en haar liefdevolle energie maakte dat ze regelmatig in mijn gedachten verscheen. Dat voelde als een signaal dat ik bij haar moest zijn. Jennifer heeft me met haar Emotionele Rust Programma veel bijgebracht. Het was voor mij een diep programma. Diep omdat diepgewortelde angst nog parten speelde in mijn leven. Met hulp van Jennifer pakten we al deze patronen en overtuigingen liefdevol aan. Ik leerde meer van mezelf te houden, mezelf zachter toe te spreken en veiligheid binnen mezelf te zoeken.

Het was heel fijn om met een gelijkgestemde dit proces te bewandelen. Ik zou anderen die vooral hard/kritisch voor zichzelf zijn, dit programma zeker aanbevelen. Jennifer staat voor Oerliefde en je vergeet bij haar spontaan de weerstand, de boosheid en het lijden, zodat je weer ruimte kunt vinden voor het ontdekken van je eigen kinderlijke onschuld. Ze heeft een bijzonder zacht maar ook krachtig voorkomen en ze raakt je hart aan. Het is een oude ziel en daarmee vergeet je alle oppervlakkige zaken die hier in het heden spelen om te doorvoelen wat je eigenlijke doel hier is op aarde en weet zo tot je door te dringen en je te laten voelen wat er werkelijk toe doet, LIEFDE.
Dank en diep respect voor je lieve Jennifer, Zuster.”

Gedurende deze emotionele reis die je nu maakt in je leven, kan ik je een steuntje in de rug geven. Ik heb het volste vertrouwen in jou en weet dat liefdevolle relaties ook voor jou mogelijk zijn. Je zult je vrij en stukken lichter voelen, omdat je zelf ook vertrouwen krijgt en de tegenslag in je leven accepteert.

zelfliefde Oerkracht van liefdeOerzelfliefde is het mooiste dat je jezelf kunt geven. Onderzoek het voor jezelf, ervaar het zelf en voel het zelf. Het warme gevoel rond je hartstreek…

  • Heb je sterk de behoefte weer in verbinding te zijn met jezelf?
  • Verlang je echt te ontdekken wat zelfliefde voor jou betekent?
  • Ben je bereid te leren hoe (weer) te kunnen voelen?
  • Verlang je als man om te gaan met je gevoeligheid?
  • Gun je jezelf dit?

Het Emotionele Rust programma gaat om relatiemanagement, jezelf liefhebben staat centraal. Je kracht die je uit handen hebt gegeven, neem je terug. Het programma bestaat uit 7 coachsessies, een sessie duurt maximaal 1,5 uur met thuisopdrachten/oefeningen om thuis te doen. Voor meer informatie, klik op Emotionele Rust

PS
Deel dit bericht voor het verspreiden van de boodschap zacht en vriendelijk te zijn voor jezelf en anderen.