Ons grootste probleem!

Ik kijk naar buiten en zie veel fatsoenlijke, liefdevolle mensen en denk:
“Wauw, daar kunnen we de wereld mee veranderen.”
– Marianne Williamson –

Affirmaties Zelfliefde Coach WateringenSinds 2011 ben ik bezig met persoonlijke groei en ontwikkeling. In september 2016 ging ik van start met het individuele coachingstraject van het Lichter Leven Programma. Ik volgde vijf workshops (kom in je kracht, start vandaag met mediteren, meditatie verdieping, start vandaag met ademen en adem verdieping dag) bij Bridgeman. Het is een avontuurlijke reis te graven in mijn onderbewuste waar veel informatie ligt opgeslagen. Deze informatie is in vele vormen en kleuren te verkrijgen als je durft je onbewuste in te gaan

Klein maken

Zo ontdekte ik dat er een moment is geweest in mijn leven dat ik als klein meisje de conclusie trok “ik ben niet goed genoeg”. Dit ben ik gaan geloven en het werd mijn waarheid. Het verhaal dat ik herhaaldelijk schreef was “ik bereik mijn doelen niet, omdat ik niks kan afmaken.”
En nam een houding om steeds achter iemand te gaan staan. Net als ik hebben velen te maken met thema’s als waardering en perfectionisme. Hier zijn lessen uit te leren. Waardevolle geschenken zijn het!

De oorzaak van een slechte zelfwaardering kan liggen aan het opgroeien met strenge ouders. Bij perfectionisme is er angst om te falen. Zo verschool ik mijzelf achter faalangst om niet in beweging te komen en om mijn dromen te verwezenlijken.

Kleine trauma
Kleine trauma’s kunnen een grote impact hebben op je leven van een kleine gebeurtenis. Dit vindt meestal plaats in de kindertijd. Een kinds cognitieve brein is nog niet volledig ontwikkeld. Daardoor komt informatie op een andere manier binnen en trekt een kind een conclusie dat wel van grote impact kan zijn. Zo ontstaat een overlevingsstrategie.

Onze grootste angst!

De eerste keer dat ik het prachtige gedicht las van Marianne Williamson werd ik emotioneel. Stap voor stap werd ik bewust van mijn faalangst.
Ik stel het mij voor dat in mij een schitterend diamant huist. Door mezelf steeds klein te maken werd de diamant doffer en doffer. Ik schitter niet zoals ik zou moeten en zou kunnen. Ik volg nu de innerlijke reis om los te laten wat mij niet dient en wat ik niet meer nodig heb. De prachtige diamant straalt weer. Het is een reis naar jou innerlijke kracht.
Ik heb gekozen voor een nieuwe overtuiging “IK BEN GOED GENOEG”. Ik GENIET van de magische avontuurlijke reis door bergen en dalen.

Ik heb het gedicht hieronder nog even voor je neergezet. Blijf het herhaaldelijk lezen en neem waar bij jezelf de reactie van je lichaam, de opkomende emoties en de gedachten over jezelf.

Gedicht Marianne Williamson

Onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn.
Onze grootste angst is dat we onmetelijk krachtig zijn.

We zijn het aller bangst voor het licht in ons, niet voor onze duisternis.
We vragen ons zelf af: “Wie ben ik om briljant, buitengewoon aantrekkelijk, talentvol en geweldig te zijn?”

Maar waarom eigenlijk niet?
Je bewijst de wereld geen dienst door je kleiner voor te doen dan je bent.
Er is niets verlichts aan als je in je schulp kruipt, je zelf klein maakt, om te voorkomen dat mensen zich in jouw aanwezigheid onzeker zullen voelen.
Je dient de wereld niet met valse bescheidenheid.

Het is de bedoeling dat we stralen zoals kinderen dat doen.
We zijn geboren om de glorie die in ons schuilt, tot uitdrukking te brengen.
Dat licht bevindt zich niet in sommigen onder ons,
het is aanwezig in ieder mens.

En als we ons eigen licht laten schijnen,
geven we anderen onbewust toestemming om dat ook te doen.
Wanneer we bevrijd zijn van onze angst,
worden ook anderen door onze aanwezigheid automatisch bevrijd.

Op haar website heeft ze prachtige quotes.

Ben je bereid je kast met emoties uit te ruimen, zodat de energie vrij kan stromen?
Ben je bereid om alles te doen om een ander verhaal te schrijven?
Zo ja, neem contact met mij op of vraag een gratis consult gelukkig zijn aan van 30 minuten.

JE BENT WAARDEVOL.
JE BENT HET WAARD OM IN JEZELF TE INVESTEREN.

0 Shares