De mening van anderen

De mening van anderen is niet meer dan de mening van anderen.
– Psycholoog dr. Wayne Dyer  –

Durven, Discipline en Focus

Eind 2011 heb ik de keuze gemaakt om de rust en stilte op te zoeken door veel tijd te besteden aan mezelf. Allereerst ben ik van start gegaan met meditatie, mijn agenda in eigen beheer genomen en de mobiele telefoon is nu dienstbaar aan mij. Af en toe heb ik geregeld “nee” verkocht aan mensen en wel “ja” aan mezelf. Leuk vond ik het niet altijd omdat ik de gedachte had “wat gaan anderen hiervan vinden”.  Wij vinden het erg belangrijk wat anderen van ons vinden, omdat wij kuddedieren zijn om te overleven.  Het resultaat is een oer-angst niet goed genoeg te zijn voor onze sociale omgeving: familie, vrienden, collega’s enzovoort. Met deze oer-angst ben ik flink mee aan de slag gegaan.

Affirmatie

Deze affirmatie heb ik geleerd en ik gebruik het geregeld in mijn leven, waardoor mijn zelfexpressie authentieker wordt. Durven buiten de lijntjes te kleuren en out of the box te bewegen dus meer mezelf zijn.

“Ik vind niets van jou.
Jij vindt niets van mij.
Mocht ik toch iets van je vinden, zegt het iets over mij.
Mocht jij toch iets van mij vinden, zegt het iets over jou.”

Door deze ervaringen heeft de quote bij deze blog een diepere betekenis voor mij gekregen. Waardoor ik lef heb getoond om voor mezelf te kiezen en de verbinding weer te maken met mezelf. Het is een voortdurend proces dat groeit, omdat ik blijf leren.
Om zelfliefde te activeren is nodig te doen, durven voor jezelf te kiezen, discipline om bij jezelf te blijven. Stel grenzen, heb het lef eens oprecht te zijn tegen jezelf, “JA” tegen jezelf te zeggen. Herken je dit “ik wil NEE zeggen tegen de andere, maar durf het niet”. Hier laat je de andere voor je kiezen in plaats jij voor jezelf. Het laatste dat nodig is focus op je doelen (verlangens en behoeften) en kom tot actie.

Vragen

Wat kan je doen om zelfliefde te ontwikkelen? Welke acties wil je ondernemen om zelfliefde te ontwikkelen? Wie en/of wat heb je nodig om zelfliefde te bereiken? Wat betekent houden van jezelf? Wat zou het je opleveren om meer van jezelf te houden? Wat voor een leven zou je hebben als je meer kwalitatieve tijd voor jezelf zou maken? Hoe kan ik beter voor mezelf zorgen? Wat maakt mij daadwerkelijk gelukkig?
Ik nodig je uit om elke dag wat tijd voor jezelf te maken (10 á 15 minuten) om stil te staan bij één van bovenstaande vragen. Kies elke dag een andere vraag. Het zal je inzicht(en) geven.

LÉÉF en GENIET VOLUIT van het LEVEN!!!

Neem gerust contact met mij op of vraag een gratis consult aan voor een steuntje in de rug met de bovenstaande vragen.

je bent liefde Zelfliefde Life Coach Wateringen

 

0 Shares